Bestuur/organisatie

Wij stellen graag het Bestuur, het Comité van Aanbeveling en de organisatie van de Stichting Cure for Cancer aan u voor:

Stichtingsbestuur

Dr. Theo de Reijke, voorzitter
Dhr. Marcel van den Heuvel
Dhr. Jan Kroese

Comité van Aanbeveling

Mr. Alexander graaf van Limburg Stirum
Drs. Eric Nordholt
Dhr. Stephan Stokkermans
Mw. Caroline van Wezel-Knulst
Mw. Nelleke Launspach
Mw. K. Leeser – Weers

Directeur fondsenwerving en galaorganisatie

Mw. Nelleke Launspach

Secretaresse Mw. Kitty Dessauvagie

secretariaat@cureforcancergala.nl


De Stichting tracht haar doelen te verwezenlijken door:

  • Het laten verrichten van onderzoek op het gebied van nier-, blaas- en prostaatkanker;
  • Het ondersteunen van onderzoeksprojecten middels het laten aanstellen van onderzoekers/artsen en het bekostigen van het voor onderzoek benodigde materiaal;
  • Het stimuleren van onderling contact en gedachtenuitwisseling tussen onderzoekers en artsen;
  • Het initiëren van behandelingsmogelijkheden;
  • Het verspreiden van kennis, ondermeer door middel van publicaties, bij- en nascholing en het houden van- of intiëren van bijeenkomsten;
  • Het verstrekken van informatie aan patiëntenplatforms en overheidsinstellingen;
  • Het werven van fondsen en benaderen van sponsoren, die het doel van de Stichting financieel willen ondersteunen.

Het Stichtingsbestuur beoordeelt en honoreert de projecten c.q. onderzoeksaanvragen met inachtneming van de statuten.

Over de besluitvorming en voortgang van de projecten wordt gerapporteerd aan het Comité van Aanbeveling. Ook zal aan het einde van ieder boekjaar een eindrapportage plaatshebben waar het Stichtingsbestuur over die periode eindverantwoording aflegt aan het Comité van Aanbeveling.Dr. Theo de Reijke

TdR Cv pakis staflid op de afdeling Urologie van het AMC. Hij volgde de studie geneeskunde destijds aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en was al vroeg overtuigd dat de urologie het mooiste vak was om in opgeleid te worden. Deze opleiding vond plaats aan de Universiteit van Amsterdam en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. Vanaf 1986 is hij werkzaam als uroloog aan de afdeling Urologie in het Academisch Medisch Centrum.

Met de komst van professor dr. K.H. Kurth kreeg het onderzoek aan de afdeling Urologie meer structuur, mede omdat er een Urologisch onderzoekslaboratorium opgezet werd. De belangrijkste onderzoekslijn was het oppervlakkige blaascarcinoom en de immunotherapie, waar dr. De Reijke actief in participeerde. Uiteindelijk promoveerde hij op dit onderwerp in 2004.

De uro-oncologie is het belangrijkste interessegebied en dit moge blijken uit het actieve lidmaatschap van de European Organization for Research and Treatment of Cancer Genito-Urinary Group (EORTC-GU), waar hij na een voorzitterschap van de prostaatgroep en secretaris functie van het executive comité, nu voorzitter van deze groep is geworden. Hij is voorzitter van de multidisciplinaire commissie die de richtlijn prostaatkanker opstelt en is tevens lid van de richtlijncommissie blaaskanker.

Hij is lid van diverse internationale Urologische Verenigingen (European Urological Association, American Urological Association, Deutsche Gesellschaft für Urologie), maar daarnaast draagt hij een warm hart toe aan de opleiding. Hij is voorzitter van de Commissie Cursorisch Onderwijs, en hij is voorzitter van het Examen comité van de European Board of Urology (EBU).


Marcel van den Heuvel MDR

is actief als crisis- en conflictmanager en geregistreerd MfN-registermediator, werkzaam o.m. voor voor de Wereldbank, het Ministerie van Defensie en de Provincie Overijssel. Sinds 2009 is hij Honorair Consul voor de Republiek Estland te Amsterdam en voorzitter/lid van de rekenkamercommissie van de gemeente Den Helder en Nieuwegein. Daarnaast is hij bestuurslid van Opera Studio Nederland, het Amsterdam Belvedere operaconcours en de stichting Stagecrowd Foundation. Momenteel werkt hij aan een promotieonderzoek (PhD) op het terrein van ‘internationaal conflict management’ aan het Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR) aan de Universiteit van Amsterdam en doceert bestuursrecht en -kunde aan de Bestuursacademie Nederland en de masteropleiding van het NCOI.

 Na 10 jaar als lobbyist te hebben bewerkt bij Europese instituten en organisaties in Brussel is hij in 1999 gaan werken voor het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en was verantwoordelijk voor de organisatie van het 2e Wereld Water Forum (Den Haag, 2000). In de daarop volgende jaren was hij o.m. directeur van de WaterDome (Johannesburg World Summit), adviseur voor het International Water Management Instituut (IWMI), het Japanse Ministerie van Constructie in Tokyo, het UN-Environmental Program (UNEP) in Nairobi en voor de Nationale Commissie voor Water CONAGUA in Mexico. In 2007, werd hij benoemd tot directeur van de VN organisatie tegen Mensensmokkel UN-GIFT aan het UN Office on Drugs and Crime (UNODC) in Wenen.

 Marcel van den Heuvel heeft diverse boeken geschreven, publiceerde in 2002 de facsimile uitgave van de Codex Witsenii (1692), en schrijft regelmatig artikelen over uiteenlopende onderwerpen in dagbladen en vaktijdschriften.

↑ naar boven


Jan Kroese

Jan Kroeseis directeur/eigenaar van het succesvolle retail makelaarskantoor Kroese Paternotte in Amsterdam. Samen met zijn compagnon Patrick Paternotte neemt hij met het bedrijf al meer dan 30 jaar een prominente positie in op de retailmarkt.

Zij adviseerden o.a. Douglas, H&M, Esprit, Swatch, Mango, Scotch & Soda, The Sting, Primark, Hema, V&D, P&C, Nike, WE, Geox, Adidas, G-Star, Tommy Hilfiger, Levi’s, De Tuinen, Ahold, Jumbo, Praxis en vele anderen.

Jan Kroese is al sinds de oprichting, in 2009, aanwezig bij de gala’s als trouwe sponsor van de Stichting Cure for Cancer. Sinds 2015 is hij als opvolger van zijn wijlen goede vriend, Dick Cohen, toegetreden tot het Bestuur van de Stichting.Mr. Alexander graaf van Limburg Stirum

studeerde Notarieel recht in Leiden en Nederlands recht in Amsterdam. Na afronding van beide studies is hij werkzaam geweest in de advocatuur en het notariaat, maar koos hij uiteindelijk volledig voor het notariaat.

In 1994 werd hij benoemd tot notaris in Hilversum. Na enige jaren partner te zijn geweest bij één van de grotere kantoren van het land, heeft hij vanaf 2000 zijn eigen kantoor, Notariskantoor Van Limburg Stirum, in Hilversum, waar hij werkzaam is op alle rechtsgebieden.

Naast deze werkzaamheden vervult hij diverse bestuursfuncties op vele gebieden, ondermeer op het gebied van de goede doelen.


Drs. Eric Nordholt

e_nordholtdie in zijn loopbaan een ruime ervaring met de verschillende media heeft opgedaan, is een veel gevraagd spreker over het onderwerp ’leiderschap (in crisissituaties)’, terwijl hij nog altijd over zijn oude vakgebied (politie, politiek en veiligheid) inleidingen verzorgt. Daarbij maakt hij het falen van de politiek duidelijk en brengt hij op een kritische en heldere wijze het veiligheidsvraagstuk in dit land over het voetlicht.


Stephan Stokkermans

Stephan Stokkermans vierkantis Managing Director van Grand Hotel Huis ter Duin, het bekende vijfsterren hotel in Noordwijk en als familiebedrijf uniek in de wereld van de internationale hotellerie. Stephan Stokkermans is als aangetrouwd familielid tevens de woordvoerder van het hotel.

Hij is afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool in Maastricht. Stephan is organisator van verscheidene evenementen, waarbij genieten centraal staat, zoals onder meer het Grand Gala du Cigare.

Tevens heeft hij diverse bestuursfuncties in de Internationale Hospitality en is hij bestuurslid van Noordwijk Marketing.

Stephan Stokkermans is sinds de oprichting van de Stichting Cure for Cancer betrokken geweest als Lid Comité van Aanbeveling voor de organisatie van het Cure for Cancer Gala.


Caroline van Wezel – Knulst

is sinds 2006 Ambassador van Nyenrode Business Universiteit. Zij promoot en ondersteunt de Universiteit, de alumni en studenten waar ook ter Wereld.

Daarvoor is zij 8 jaar actief geweest op Nyenrode als het gezicht van de Alumni afdeling met ruim 15.000 oud-studenten.

Zij reist thans over de gehele wereld met haar echtgenoot Frank van Wezel, voormalig oprichter en eigenaar/directeur van Hi-Tec Sports Plc. wereldwijd fabrikant van lichtgewicht sportschoenen. Eind 2016 hebben zij het bedrijf verkocht aan Amerikaanse investors. Sindsdien zijn zij een nieuwe weg ingeslagen met de verwerving van het bedrijf Duca del Cosma, een Italiaans merk op het gebied van golfschoenen en –kleding.

Naast haar activiteiten voor Nyenrode maakt Caroline van Wezel deel uit van “Vrouwen Bouwen voor SOS Kinderdorpen”, promoot zij La Manga Club Resort in Spanje en zet zij zich graag in voor de Stichting Cure for Cancer.


Nelleke Launspach

nelleke_launspachis communicatiestrateeg en (culinair) journalist. Ze maakt magazines voor onder andere InterContinental Amstel Amsterdam en Ballast Nedam.

Nelleke schrijft boeken (Het Internationale Kookboek voor de AGA, Het Groot Culinair Croquetten kookboek, Een Hutkoffer vol Recepten, De organisatie van evenementen etc. en is uitgever van het glossy magazine Zeeland (culinair en lifestyle) dat in heel Nederland en Vlaanderen wordt verkocht. Ze reist voor reportages de wereld rond en woont in Terneuzen in het mooie Zeeuws Vlaanderen.


Kitty Leeser – Weers

Kitty Leeserleidt samen met haar man Benno Leeser, vanuit hun kantoor in Amsterdam, de internationale onderneming en tevens familiebedrijf Gassan Diamonds.

Als Vice President is zij o.a. verantwoordelijk voor Marketing en P.R, Inkoop van juwelen en Sales.

Kitty en Benno Leeser hebben de Stichting Cure for Cancer de afgelopen jaren diverse malen gesteund. Sinds 2015 is Kitty lid van het Comité van Aanbeveling om zich actief in te zetten voor de Stichting.


Marja Vuijk – Uding

is sinds 2012 de organisatieverantwoordelijke voor het Cure for Cancer Gala. In samenwerking met het voltallige Cure for Cancer team zorgt zij dat alle onderdelen van het Gala, zoals de tafelsponsoring, het programma, het werven van veilingkavels en de organisatie van de verloting tezamen leiden tot een bijzonder benefiet evenement.

Daarnaast ondersteunt zij de Stichting op secretarieel en financieel gebied.

Zij is voorheen jarenlang Communicatie & PR manager geweest in de vastgoedwereld. Het organiseren van evenementen voor klanten, in de breedste zin van het woord, behoorde tot één van haar verantwoordelijkheden. Dit evenement, echter, moet geld “genereren” in plaats van “kosten”. Een aspect dat zij beschouwt als een hele mooie uitdaging.